Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertte1861 - 24-10-2015 14:15:10
Huishouden & Energie

Waarom kan ik niet energiezuinig én waterbesparend douchen?

Nee geen link naar die cijfers 1,2 en 0,8.
toen ik eerder met de consumentenlijn van nefit belde en uiteindelijk na meerdere telefoontjes iemand kreeg doorverbonden om technische vragen te beantwoorden, heeft die man de genoemde fabriekswaarden opgezocht en deze aan mij genoemd. bij volgende contacten heeft hij aan deze cijfers vastgehouden. maar toen er uiteindelijk een monteur zou komen en grenswaardes waar gemaakt moesten worden, begon die eerste man van nefit over de zuinige brander met maar 25 kw vermogen en mogelijk oververhitting, waardoor de grenswaarde van uit gaan van de brander iets hoger zou kunnen liggen. als ik me goed herinner, eerst naar 1,2 toen naar 1,7 toen naar 2 en uiteindelijk nu rond 3.....
lijkt me dat het niet uit mag maken of ik met dit warme water wil douchen of de afwas wil doen. wel is de watervraag uit mijn douchekraan anders dan uit de keukenkraan in de douche meng ik koud water in de mengkraan bij en wil ik meer minuten beperkt water. de keukenkraan gaat korter verder los. (en snel en veel dat gaat heel goed.)
ik ging wel uit van tapwater van 60 graden. bij de hogere waardes heb ik ook een keer 45 graden gebruikt en de hoogste grenswaarde was toen mijn ketel pendelend steeds meer de draad leek kwijt te raken.