Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

akkerdistel
akkerdistel - 29-10-2015 07:28:43
Computers & Telefonie

Virusscanner avast free

[quote=sjoppie schreef op dinsdag 27 okt 2015, 13:23]ik denk dat @akkerdistel u adviseerde een andere zoekmachine te gebruiken b.v startpage
dat inderdaad ook, zal mij even nader verklaren;

het gebruik van de google-toolbar (dit geldt eigenlijk voor iedere toolbar) is geen aanrader, opdat hiermee volgen wat jij doet op het internet wel heel erg gemakkelijk wordt. waarschijnlijk behoedt avast jou hiervoor, waardoor de toolbar niet meer correct werkt.
daarnaast heb je voor het zoeken deze toolbar niet nodig, mijn inziens het beste wat je kunt doen heb je nu gedaan, startpage als startpagina instellen en deze gebruiken om te zoeken (daarnaast zou ik de toolbaar verwijderen), dan zoek je met google (blijft toch de beste zoekmachine die er is) maar jouw zoekopdrachten en andere persoonlijke info worden niet opgeslagen.
wil daarbij opmerken dat an sich niets mis is met google, zijn extreem zuinig op jouw gegevens, zullen ze nooit met derden delen. persoonlijk ben ik echter van mening dat het onnodig is dat ze over 20 jaar nog weten waar jij opgezocht hebt, met welk device/browser, vanaf welke locatie, welke sites jij daadwerkelijk opende etc..

het 'probleem' in deze is dat privacy-issues vaak niet serieus genomen worden ("ja maar ik heb toch niets te verbergen, jawel ook jij hebt dat; namelijk jouw privacy") en daarnaast ben ik heel slecht in andere overtuigen (en mensen hechten nogal aan 'gewoontes' included /me), sjoppie is daar dan weer veel beter in :-). inderdaad dit is een behoorlijke buitenbocht ;-).