Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zi
zijderveld - 02-11-2015 20:09:01
Huishouden & Energie

S'nachts uitschakelen verwarming in flatgebouw.

Er is geen wet die bepaalde minimale temperaturen in huurappartementen voorschrijft. maar in het licht van diverse gerechtelijke uitspraken, kunt u de volgende ruimtetemperaturen dat het tijdens de periode van 06:00 tot 24:00 uur:

woonkamers en keuken: 20 graden
badkamers: 22 graden
slaapkamers en gangen: 18 graden
in het algemeen moet het op elk moment van de dag of de nacht worden bereikt in alle kamers een minimum temperatuur van 18 graden.
het stookseizoen is van half september tot half mei. gedurende deze tijd het verwarmen ten minste betalen voor de prestaties, zodat de minimum temperatuur bereikt. het stookseizoen is vastgesteld dat de temperatuur minimaal 3 dagen om 21:00 klok niet 12 graden.
als de zomer temperaturen rond de 13 tot 17 graden, de verhuurder, een verwarmingsvermogen in uw appartement moet worden ter beschikking gesteld, maar zelfs dan. dit is niet het geval, verlenen verschillende niveaus van staatshoven een huurverlaging tot 50%.
de verhuurder is niet verplicht om een ??constant verwarmingsvermogen bieden 24 uur per dag. only “tijdens de normale daguren,” zijn de temperaturen aangegeven waargenomen. de gebruikelijke dagelijkse uren verlengen van ‘s morgens 07:00 uur tot 23:00 uur’ s nachts.
wilt u de kamertemperatuur te bepalen, meet in het midden van een ruimte van 1,5 meter boven de grond.
hoe correct te gedragen wanneer de minimum temperatuur is niet correct in uw appartement:
als deze temperaturen niet in uw appartement worden bereikt, hebt u recht op een huurverlaging. ook zijn er geen uniforme catalogus. verschillende rechtbanken hebben, maar deze feiten als volgt beoordeeld:
voor een complete stroomuitval van de kachel, kunt u 75% huurverlaging nodig. dit geldt ook als daardoor het appartement is niet meer bewoonbaar.
als overdag de temperaturen aangegeven niet bereikt 20% reductie moet worden erkend.
als in de winter de verwarming uit, rechtbanken spreken nogal tot 50% vermindering van de huurprijs.
notice. regels voor een gewone huurverlaging een tekort is de verhuurder scherm in ieder geval mondeling of onmiddellijk na het voorval schrijven. de verhuurder heeft een bepaalde periode waarin hij kan helpen. bent u gedwongen om het appartement bewoonbaar te houden door het kopen van kachels of elektrische kachels, moet de verhuurder u deze betalen van een schadevergoeding. dit geldt ook, indien afzonderlijk waarneembaar, zelfs de elektriciteitsrekening.
je bent een huurder hebt zelfs de mogelijkheid om het appartement te beëindigen zonder kennisgeving als het onvoldoende verhit voor een langere tijd.