Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 06-11-2015 14:45:10
Geldzaken & Recht

Smartphone vervangt pinpas, top of flop?

Lees dit eens.

het contactloos betalen moest een keer misgaan. ook zakkenrollers hebben de betaalmethode ontdekt en weten inmiddels op slinkse en een onopvallende wijze je bankrekening leeg te halen. bij een britse forens werd 20 pond van zijn rekening afgeschreven nadat een andere treinreiziger tegen hem aan kwam staan, schrijft bright.
het slachtoffer, roi p., schrijft op sc magazine dat de diefstal plaatsvond door middel van contactloos betalen. hij had zijn pinpas in zijn zak zitten toen een reiziger tegen heb aan kwam staan en 20 pond van zijn tekening afschreef.
in engeland is 20 pond het maximale bedrag dat zonder pincode afgeschreven kan worden. als de kaart minder dan 10 centimeter van de kaartlezer is verwijderd, is het kwaad al geschied. ideaal in een drukke trein, dus. de fraude met de betaalmethode is volgende officiƫle britse cijfers op dit moment nog een verwaarloosbaar probleem. de bank heeft het bedrag inmiddels wel vergoed.

zo ondenkbaar is het toch nog niet.