Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertte1861 - 06-11-2015 14:57:10
Huishouden & Energie

Waarom kan ik niet energiezuinig én waterbesparend douchen?

Niet dat er nu echt een oplossing is gevonden voor mijn probleem, dat ik met een beperkte watervraag met douchen koud water krijg. maar in ieder geval is er nu serieus naar mijn cv-ketel gekeken door 2 medewerkers van nefit.

de auto piept, behalve als je in de garage bent.

de cv-ketel doet alles naar behoren. en bij deze momentopname komt er geen koud water uit mijn douchekraan. wel gaat de ketel na enkele minuten pendelen, maar de uitstroom van tapwater blijft tenminste 60 graden. en vanuit mijn spaardouchekop komt water van de gevraagde temperatuur (rond 38 graden).
wel duurt het bij zowel de douchekraan als de keukenkraan vrij lang voordat de gevraagde temperatuur stabiel geleverd wordt.
volgens deze mannen van nefit kan het pendelen van de ketel ten gevolge van de beperkte watervraag geen kwaad.

kan nog aan van alles liggen dat koude water: leidingen, waterdruk, mengkraan..... er zijn zo veel factoren die het geheel kunnen beïnvloeden.

=hänschen klein schreef op donderdag 22 okt 2015, 10:58:

ik heb maandenlang met een (andere) ketelproducent moeten ringen om mijn ketel compleet te laten vervangen. ook daar 'was er niets aan de hand'! en ook daar 'was ik de enige'! uiteindelijk was het niet de ketel, maar zat het probleem in de leidingen........maar je moet ergens met de detectie beginnen.

lijkt dat ik nu in een soort gelijke situatie zit.

het antwoord van nefit eerder gegeven, lijkt juist wat de tapdrempel betreft.

"antwoord van nefit-consumentenservicve over de waterbesparende douchekop:

onze toestellen zijn ook geschikt als men een waterbesparende douchekop heeft. toestellen met een platenwisselaar (dus zonder boilervoorraad) hebben een beperkte tapdrempel van ongeveer 1,2 liter p/m.

u moet dan de kraan volledig opendraaien voor het gewenste resultaat. indien men de kraan opendraait en maar een klein straaltje laat komen, kan het toestel onder de tapdrempel komen en uit gaan. boilertoestellen hebben hier geen last van."

maar de kraan hoeft niet echt volledig open te worden gedraaid. zolang ik boven de 1,2 l/m tapwater vraag, zal mijn ketel weliswaar pendelend, warm water leveren. en dan zal ik na bijmenging in mijn mengkraan in de badkamer inderdaad kunnen douchen binnen het aangegeven gebied voor de douchefunctie vanaf 3,6 tot 7,5 l/min.

wel is er nog een aantekening gemaakt bij mijn cv systeem. het plaatsen van thermostatische kranen op de radiatoren in de huiskamer / keuken is met de bedoeling dat ik de thermostaat op bijvoorbeeld 22 graden kan zetten. en dat ik een kamer boven dan meer kan verwarmen dan de huiskamer waar de thermostaat hangt. op het moment dat ik de thermostatische kranen beneden minder ver loszet omdat ik 18 graden daar warm genoeg vind, zou dat tot problemen kunnen leiden. advies is om met een bypass te gaan werken. (of met een weersafhankelijke buitenthermostaat en in het hele huis thermostatische kranen. maar dit is een veel ingrijpender aanpassing,)

met dank aan nefit dat er nu uiteindelijk serieus op mijn klacht is ingegaan. en mocht het in de toekomst nog eens duidelijk worden waar het nu wringt dan zal ik daar bericht van doen.