Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 06-11-2015 15:41:15
Huishouden & Energie

Waarom kan ik niet energiezuinig én waterbesparend douchen?

Citaat-1: wel is er nog een aantekening gemaakt bij mijn cv systeem. het plaatsen van thermostatische kranen op de radiatoren in de huiskamer / keuken is met de bedoeling dat ik de thermostaat op bijvoorbeeld 22 graden kan zetten. en dat ik een kamer boven dan meer kan verwarmen dan de huiskamer waar de thermostaat hangt. op het moment dat ik de thermostatische kranen beneden minder ver loszet omdat ik 18 graden daar warm genoeg vind, zou dat tot problemen kunnen leiden. advies is om met een bypass te gaan werken. (of met een weersafhankelijke buitenthermostaat en in het hele huis thermostatische kranen. maar dit is een veel ingrijpender aanpassing)

citaat-2: 'zo, dan zet ik nog even op alle radiatoren een thermostaat (€ 25,-- p.stuk), maar beneden moet u dan wel alle zes radiatoren helemaal open laten staan!' zei de installateur.

waarmee ik wil zeggen, dat je er helaas bij moet blijven staan......

rest nog de hoop, dat de consumentenbond (waar dit item ook geplaatst werd), de landelijke ellende van het niet inregelen van verwarmingsketels gaat oppakken om energie en het milieu te besparen.

wordt vervolgd?