Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-11-2015 23:37:30
Huishouden & Energie

Ervaring aupingmatrassen

Dit topic is al van even geleden zo te zien, maar voor mij wel heel relevant, dus hopelijk heeft iemand hier goed advies... een maand geleden heb ik een auping dublin (stevig) matras gekocht in de maat 140x200, waar ik meestal alleen op slaap. in de winkel lag dit goed (ik twijfelde of ik (1.68m/ 68 kg) de soft moest nemen, maar de verkoper raadde me de stevige variant aan), maar thuis vond ik het toch wel erg hard. intussen heb ik bij de ikea een latex topper gekocht, en dat lijkt wel redelijk te helpen, hoewel eea nog niet ideaal is.

nu zit ik te denken dat het verschil in ligcomfort misschien door de bodem komt. ik heb een simpele, niet verende houten lattenbodem (sultan lade), wat misschien wel harder is dan een spiraal (en ook minder dan 42 latten heeft, is dat echt slecht voor een matras?). maar als ik dit topic lees, lijkt een spiraal niet echt een goede oplossing, omdat je dan ofwel een hard middenstuk krijgt (bij 2x70 cm), ofwel een kuil (140). ik heb ook nog een flexibele lattenbodem van de ikea (laxeby, 2x70 cm), maar het probleem daarmee is, dat het midden lager is dan de twee (omhoog gebogen/ hele stevige) lattenbodems zelf, en ik daardoor steeds naar het midden rol.

wie heeft goed advies voor mij? het auping matras en de topper waren al erg duur imo, dus ik heb eigenlijk geen geld meer om ook nog voor een paar honderd euro een dure bodem te kopen.