Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jaujay - 09-11-2015 20:55:34
Geldzaken & Recht

Weigering van teruggave van documenten

Goedenavond,

om op een aantal vragen en antwoorden terug te komen.

voor sommige mensen is het misschien een raar verhaal, maar voor mij is het een nachtmerrie die maar door en door gaat zonder een einde. het gevoel van dat je weet dat je iets hebt, maar doordat iemand de boel stagneert, heb je niets en kan je niets.

jaren geleden toen ik een telefoontje kreeg vanuit het buitenland met het bericht dat ik wat had geërfd, wist ik niet wat ik ermee aan moest. na enig tijd en heel wat telefoontjes en wat documenten later, werden alle documenten opgestuurd naar mij. toen ik de documenten kreeg, werden ze in hun geheel opgeslagen in een bankkluis. die jurist in kwestie had mij dat toen ook aangeraden. toen hij de documenten nodig had, had ik hem eerst een kopietje gegeven. de originele bleven dus in de kluis. had dus 1 kopietje ervan gemaakt, en die had ik aan hem gegeven. er is dus maar 1 kopie in gemaakt en helaas heb ik die niet in mijn bezit.

na enig onderzoek die hij verricht had, eiste hij alle originele stukken. ben toen alles gaan ophalen, en heb toen alles aan hem gegeven. hij zei dat hij de originele nodig had, omdat hij het moest afronden voordat we daar heen moesten om wat papieren te gaan tekenen zodat er uitbetaald kon worden. heb er toen niet aan gedacht om extra kopietjes te maken. verwachtte ook niet dat er zoveel drama en ellende zou zijn. heb in goed vertrouwen alle documenten gegeven die hij aan mij vroeg.

dus zonder informatie bij wie ik alles kan aankloppen in amerika, kan ik niets doen. het is zoeken naar een speld in een hooiberg zonder aanvullende informatie. heb alleen de naam van de persoon die helaas overleden is, niet de naam van een advocaat, rechtbank, instantie of wat dan ook. want alle informatie staat op die documenten geschreven. de regels in amerika zijn zeer streng, en weet echt niet waar ik daar informatie zou kunnen vinden.

het is zeer lastig allemaal, maar ben bezig om uit te zoeken als hij wel of niet aangesloten is bij nvra of nevoa. want als hij daarbij aangesloten is, dan kan ik misschien via hun wat doen om zo mijn documenten terug te krijgen.