Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henkhh - 12-11-2015 12:10:39
Huishouden & Energie

Verkeerde meterstand ista

@aram hetgeen u beweert klopt niet helemaal. ik heb ook ista meters en wanneer de zon schijnt en de verwarming is uit dan tikt de meter echt niet verder, ik houd de standen dagelijks bij dus weet waar ik over praat. in zeer extreme gevallen speelt zonnewarmte mogelijk wel een rol zie hier de uitleg:

https://www.ista.com/be/nl/infotheek/veel-gestelde-vragen/elektronische-warmtekostenverdelers/#is-de-zon-van-invloed-op-het-tellen-van-de-elektronische-meters

blokverwarming met warmtemeters en verdeelsleutels blijven onderwerp van discussie omdat je inderdaad niet precies betaald naar wat je echt verbruikt. gegeven de omstandigheden is dit wel het meest eerlijke systeem. de alternatieven bv geijkte meters of een eigen ketel is echter vaak niet uitvoerbaar of te kostbaar.