Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fu
fuzz25 - 13-11-2015 12:01:45
Computers & Telefonie

Upgrade oude android op telefoons en tablet i.v.m. veiligheid

Het hangt ervan af hoe duur de android tablet is. is het gratis ontvangen exemplaar. vergeet het dan maar. je krijgt slechts een half jaar updates of minder.

de duurste tablets die worden langer geupdate. waarschijnlijk tot 2 jaar, maar welke dat zijn is niet ontdekt in het onderzoek dat de consumenentenbond heeft gedaan nav smartphones en dan vooral android.

je moet ook kijken welke androidversie erop staat. nu is in oktober android 6.0 uitgebracht, als je tablet die update niet krijgt heb je een veiligheidsprobleem.

je kan googlen op android 6.0 en kijken welke telefoon of tablet hem krijgt.

ik zou er niet op bankieren. je verouderde tablet en android smartphone kan overgenomen worden door hackers. er zijn heel veel veiligheidslekken in android bekend en android 6.0 is daar het antwoord op.

ik raad aan je verouderde tablet alleen nog te gebruiken als afstandsbediening voor je chromecast, er spelletjes op te doen, je email-account eraf te gooien en er een nieuwe zelf bedachte gmail account op te zetten. waar je voor de rest niks mee doet, hem te resetten naar fabrieksinstellingen (dan zijn al je persoonlijke gegevens, apps en mail eraf). dat doe je bij instellingen, onderaan bij back-up. zet er reclamefolder app op (gratis) en bekijk de nieuwste folders en zet er firefox op, die is veel veiliger dan de webbrowser van google en doe dat ook op je android smartphone. voordat je een nieuwe koopt. zet er gratis e-boeken op je tablet en je kan er nog steeds mee internetten, maar log nergens in en vul geen gegevens online in.

en koop een apple tablet die net uit is: die krijgen 4 jaar updates, zijn wel prijzig, minder virussen (ik zal eens kijken naar de beste koop van de consumentengids). geldt ook voor smartphone iphone 6s, die net uit is.

als je een oudere iphone tablet koopt krijg je dus korter updates en is eigenlijk duurder.

microsoft update tablets o.h.a. ook langer dan 2 jaar. geldt ook voor smartphones.maar hoe lang is niet duidelijk. je vind het nergens.