Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rietje328 - 16-11-2015 14:46:40
Garantie & Verzekeringen

Eigen bijgrage zorgverzekering

[quote=willemjohan schreef op vrijdag 13 nov 2015, 15:35]wie weet kan de rechter wel helpen, die mensen die zeggen helpt niet werken volgens mij voor de regering, ... de dieven zitten in de regering die zitten in u zakken zonder dat je er erg in heb
wat bedoelt u daar precies mee als ik vragen mag? denkt u soms dat de regering corrupt is en vindt dat mensen geen recht hebben op een eerlijke behandeling..?! de regering wordt democratisch gekozen, dus logischerwijs voldoet de samenstelling van de regering niet aan uw voorkeur alleen!
en hoeveel mensen die direct voor de regering werken hebben, denkt u, overdag tijd om dit soort fora bij te houden?

[quote=willemjohan schreef op vrijdag 13 nov 2015, 15:35]wat als het eigen risico gewoon opgeteld word bij je verzekering zijn we eindelijk af van dat gezeik over eigen risico we moeten het toch zelf betalen en kunnen we beter terug naar het ziekenfonds,
natuurlijk, we laten alle mensen die nooit iets nodig hebben en nooit naar de huisarts gaan ook gewoon een paar honderd euro per jaar meer betalen! zullen vooral mensen met een inkomen beneden modaal erg blij mee zijn!

[quote=willemjohan schreef op vrijdag 13 nov 2015, 15:35]en als we toch het eigen risico moeten betalen moeten ze ook bij de zorgverzekeraars een duidelijk aangeven wat waar onder valt, ik zie alleen maar namen waar ik nooit van heb gehoord of wat word wel betaald of 75 % maar voor iets van waar ik nog nooit van heb gehoord b.v.b. tandarts kies gevuld enkel laags dubbel laags.
het is heel simpel: het eigen risico geldt voor alles wat door je basisverzekering wordt gedekt, zolang je het eigen risico van dat jaar nog niet verbruikt hebt. wat door uw aanvullende verzekering vergoed wordt valt hier niet onder.
op de factuur van uw tandarts staan doorgaans zelfs codes voor het soort behandeling, zodat u in uw polisvoorwaarden heel makkelijk terug kunt vinden welk deel van de behandelijk vergoed wordt.

[quote=willemjohan schreef op vrijdag 13 nov 2015, 15:35]en niet iedereen kan het op zoeken want zo makkelijk is het niet vooral als je gaat vergelijken ben je zo de weg kwijt en je kan niemand meer vertrouwen
u kunt bij uw verzekeringsmaatschappij te allen tijde de polisvoorwaarden opvragen. u heeft klaarblijkelijk een pc en internetaansluiting (anders zat u niet op dit forum) dus dat is niet het probleem.
daarnaast krijgt iedereen ieder jaar de kans om over te stappen naar een andere verzekering. als u uw oude verzekering houdt, dan is de verzekeringsmaatschappij het sowieso aan u verplicht u op de hoogte te stellen van vernieuwde polisvoorwaarden. bent u tevreden over uw huidige verzekering dan volstaat het prima om alleen de veranderde voorwaarden door te nemen. als u dit moeilijk vindt zou u eens moeten overwegen hierbij hulp in te schakelen van een familielid of vriend, iemand die u wel vertrouwt.