Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2015 15:03:38
Voeding & Gezondheid

Hoe kan ik mijn filipijnse vriendin naar nederland halen?

Crewmember schreef op maandag 16 nov 2015, 13:42: ik denk niet dat ggeert nog gaat reageren. als hij dit wel leest wil ik zeggen: pas op.
een collega van mij had ook een "vriendin"in indonesie. uiteindelijk naar nl gehaald en getrouwd. ondertussen veel geld gestuurd naar de familie in indonesie.
na een jaar op vakantie bij de familie in indonesie. daar werdt hij opgewacht door de famillie en de lokale politie waar hij geforceerd werdt om nog meer geld te overhandigen en het huwelijk nietig te verklaren.

ondertussen is hij mijn collega niet meer en zit hij weer op bali met een andere "vriendin". hij is hardleers blijkbaar.

respondent schreef op zondag 15 nov 2015, 18:51:

ik denk dat alle welkomzingende vluchtelingenknuffelaars pas wakker worden zodra in nederland hetzelfde gebeurt als in parijs. einde discussie wat betreft mijn bijdrage.

prima toch. je kan niet je ogen sluiten voor vluchtelingen die simpelweg dood zullen gaan als ze blijven in hun land van herkomst.

-ja een deel is misschien niet eens vluchteling maar daarom mag je de rest niet uitsluiten.
-ja ze kunnen beter in een gelijkgezind buurland blijven, maar daar zit 90% al en ze zitten vol.
-dat ze met vluchtelingengroepen meereizen zegt ook niks. ookal reizen ze niet mee dan komen ze er nog wel, zo moeilijk is dat niet als je overal contacten en geld hebt van is. de vluchtelingenstroom is nu op dit moment nou eenmaal de makkelijkste manier. daarnaast woonde de meeste van die radicalen al hier. mensen zoals jij zijn de reden dat dit soort mensen zich hier 2e rangs burgers voelen en juist daardoor gaan ze radicaliseren.


tijdens de 2e wereldoorlog zijn er ook tienduizenden nederlanders naar engeland, amerika en canada gevlucht. (zelf onze hele hofhouding). hoe zou jij je voelen als je een nederlandse jood bent die met zijn gezin op een boot in engeland aankomt nadat in nederland je vrienden en familie zijn afgeslacht of gedeporteerd. en ze sturen je simpelweg terug met een groot uithangbord aan het vliegtuig "gevluchte nederlanders!" lekker makkelijk zo voor de nazi's (is).

prima, dat is jouw mening. vreemd alleen dat vluchtelingen met een status wel dezelfde rechten hebben als nederlanders (bijstand), maar niet dezelfde plichten wanneer het aankomt op zaken als solliciteren, of meting naar bijv. draagkracht. positieve discriminatie is dan blijkbaar opeens wel geoorloofd...