Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2015 17:58:48
Geldzaken & Recht

Invorderingsrente vanwege vermeende te late betaling inkomstenbelasting

Snrwo1 schreef op maandag 16 nov 2015, 16:43:

. als de bd zou hebben gekeken op 31-10 of 1-11 zouden ze gezien hebben dat mijn betaling er al stond met de mededeling dat dit een reservering is. dan wordt op 2 november door ing alsnog de betaling 'geboekt' omdat zij dit in principe op een werkdag moeten zetten.

het woordje reservering zegt genoeg. het door u aan de belasting te betalen bedrag is door de ing (op uw verzoek d.m.v. de overschrijvingsopdracht) "gereserveerd" om op de eerst volgende werkdag te worden bijgeschreven op de rekening van de begunstigde, in dit geval de belastingdienst.
de belastingdienst heeft het geld dus te laat ontvangen, vandaar de invorderingsrente.
als de belastingdienst zou hebben gekeken !!!! dit is een volledig geautomatiseerde afhandeling van uw belastingzaken en u krijgt ook geheel automatisch deze vordering toegestuurd, daar komt geen belastingambtenaar (meer) aan te pas.
door op het laatste moment te betalen (want ja, het is de belastingdienst) en ook nog in het weekend heeft u een spel gespeeld waarvan tevoren de winnaar reeds bekend was, nl. de belastingdienst.