Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2015 22:07:36
Voeding & Gezondheid

Hoe kan ik mijn filipijnse vriendin naar nederland halen?

Ach wimmi20, dus eigenlijk is het antwoord dat als ze niet kan scheiden ts' kansen minimaal zijn?

en omdat wimmi20 ook nooit te ooit is om te leren. volg deze stappen.

type https://ind.nl/ en druk op enter.
klik op 'particulier'.
klik linksonder onder verblijf in nederland op 'ik wil iemand naar nederland halen'.
kies, gezien de vraag van ts, voor 'langer dan 90 dagen'.
wat zou nationaliteit moeten zijn wimmi20? ....... filipijnse? heel goed wimmi20!

nu komt de uitdaging! de volgende drie antwoorden mag je zelf bedenken wimmi20.

als je nu alles goed hebt gedaan wimmi20, dan staat er her volgende. staat dat er niet, gewoon opnieuw beginnen!


overzicht: verblijf bij partner





u wilt uw partner naar nederland halen voor een verblijf van meer dan 90 dagen. u of uw partner moet hiervoor een verblijfsvergunning aanvragen voor verblijf als familie- of gezinslid.



om nederland in te reizen heeft de vreemdeling een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig. een mvv is een visum dat wordt afgegeven voor een verblijf van langer dan 90 dagen. de referent vraagt een mvv en verblijfsvergunning in één keer aan. de referent volgt dan de procedure voor toegang en verblijf (tev-procedure). als de vreemdeling minimaal 5 jaar rechtmatig in een andere eu-lidstaat heeft gewoond, kan hij als eu-langdurig ingezetene van een andere lidstaat zonder mvv inreizen en in nederland een verblijfsvergunning aanvragen.



de hoofdpersoon bij wie de vreemdeling als familie- of gezinslid verblijft, is de referent. bij het indienen van de aanvraag verklaart u dat u referent bent. dit brengt een aantal verplichtingen met zich mee.

overzicht voorwaarden


u moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
•u bent ongehuwd.
•u bent nederlander of hebt al minimaal 1 jaar een verblijfsvergunning voor een niet-tijdelijk doel of een tijdelijke verblijfsvergunning voor arbeid, lerend werken, medische behandeling, studie, tijdelijke humanitaire gronden, zoeken van arbeid of verblijf als familie- of gezinslid bij een persoon die voor een [externe link] tijdelijk doel in nederland verblijft.
•u bent 21 jaar of ouder
•u hebt een verklaring ondertekend dat u referent bent.
•u hebt een duurzame en exclusieve relatie met uw partner.
•u staat ingeschreven in nederland in de basisregistratie personen (brp) van uw woonplaats (gemeente).
•u hebt voldoende en duurzaam inkomen. het inkomen dat u moet aantonen is een bruto bedrag. bij inkomen uit arbeid in loondienst wordt gekeken naar het sv-loon. dit is het loon waarover de premies voor de sociale verzekeringen worden berekend. het sv-loon is te vinden op de loonstrook en wordt soms ook (bruto)loon voor de zorgverzekeringswet (zvw) of loon voor loonheffing (fiscaal loon) genoemd.
het inkomen moet voor minimaal 12 maanden beschikbaar zijn op het moment van de aanvraag.

u kunt de sv-maandbedragen in de [externe link]tabel vinden.




uw partner moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
•uw partner is ongehuwd.
•uw partner is 21 jaar of ouder.
•uw partner gaat met u samenwonen zodra hij in nederland is. uw partner schrijft zich in op hetzelfde adres als u.
•uw partner heeft het basisexamen inburgering buitenland afgelegd of heeft vrijstelling. meer informatie hierover vindt u onder 'meer weten over'. hij hoeft het examen niet af te leggen als hij geen mvv nodig heeft
•uw partner heeft een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).
•uw partner vormt geen gevaar voor de openbare orde en nationale veiligheid.
•uw partner is bereid mee te werken aan een onderzoek naar tuberculose. hij hoeft geen tbc-onderzoek te ondergaan als hij de nationaliteit heeft van één van de volgende landen: australië, canada, israël, japan, monaco, nieuw-zeeland, suriname, de verenigde staten van amerika of zwitserland, of eer-landen en eu-landen. [externe link]de overige nationaliteiten die zijn vrijgesteld van het tbc-onderzoek.
•uw partner heeft bij een eerdere aanvraag van een verblijfsvergunning geen onjuiste gegevens verstrekt of relevante gegevens achtergehouden.



bijzondere feiten en omstandigheden?

in een brief bij deze aanvraag kunt u eventuele bijzondere feiten en omstandigheden uitleggen. stuur zoveel mogelijk bewijsstukken mee.