Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-11-2015 19:59:21
Huishouden & Energie

Ook koolmonoxide-risico bij nieuwe cv-ketels

Mein33 schreef op woensdag 18 nov 2015, 17:49: [...]
het water in het stukje doodlopende leiding levert geen enkel risico voor de gezondheid op.
mocht zich in dat stukje leiding al een legionellabesmetting voordoen dan gaan die bacteriën dood op het moment dat besmette water zich vermengt met het stromende water van 65 graden.
m.a.w. de eventuele bacteriën zijn al gedood alvorens het water uit het tappunt stroomt.

het grootste gevaar dat met legionella besmet water oplevert is als het gebruikt wordt bij bijv. het douchen[...]

hartelijk dank voor uw uitgebreide toelichting, maar die stelt mij toch niet niet gerust. de warmwaterleiding is vanaf de cv-ketel naar de douche-mengkraan niet geïsoleerd en is bovendien qua afstand zo lang dat daardoor het water, wat uit de douchekop komt, amper de temperatuur van 50 graden bereikt. in de aanvoerleiding, op ongeveer een meter vóór de douche-mengkraan, zit (ingemetseld) die aftakking naar dat loze deel waarin de legionellabacterie zich kan ontwikkelen. ik ben van mening dat het gevaar dat de bacterie via de douchekop verneveld wordt niet is uit te sluiten. om die redenen zal ik graag de tapwatertemperatuur van de ketel willen verhogen naar, bijvoorbeeld, 80 graden, maar die mogelijkheid heeft de ketel niet.