Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-11-2015 10:07:55
Huishouden & Energie

Ook koolmonoxide-risico bij nieuwe cv-ketels

Slobberbone schreef op donderdag 19 nov 2015, 09:01: tapwater op 80 graden is erg zonde van verspilde energie, u ziet spoken die er niet zijn.

wat betreft die verspilling ben ik het met u eens, met dat tweede wat u noemt niet.
het is de verhuurder/corporatie die hier slecht werk heeft laten verrichten.
de situatie is zo ontstaan:
ik huur een oud huis. dat is oorspronkelijk een gemeentewoning, (bj1922) die is verkocht aan een woningcorporatie. toen ik deze woning in gebruik nam was er geen cv. voor de warmwatervoorziening was er een elektrische boiler die in de nabijheid van de douche was opgehangen.
jaren later werd er cv aangelegd (waarbij de huur werd opgetrokken). ze hebben toen gemakshalve een lange warmwaterleiding gelegd vanaf de ketel naar een voormalig warmwatertappunt. de boiler werd verwijderd en de leidingen afgedopt. zo is dat loze eind ontstaan.
de eerste cv-ketel was voorzien van een interne warmwatervoorraad waarvan het water op 80 graden kon worden ingesteld. omdat we blij waren met het comfort dat cv-warmte bood en het tapwater in de douche goed warm werd, hebben we dat toen maar zo geaccepteerd.
kort geleden is die ketel vervangen door de huidige, die geen warmwatervoorraad heeft en waarvan de tapwatertemperatuur niet hoger kan worden afgesteld dan op 65graden. het gevolg is o.a. dat het douchewater nooit meer heet wordt (zodat mogelijk legionellabacteriën kunnen gedijen) en dat er veel water wordt verspild tot het water een aangename temperatuur bereikt heeft.
bij de keuze voor deze ketel zijn wij als huurder niet betrokken. we ervaren deze problemen dus pas nadat die ketel was opgehangen. het probleem is dat de verhuurder/corporatie zich sindsdien doof houdt voor onze klachten en zorgen.