Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

schramoo7
schramoo7 - 24-11-2015 19:35:46
Geldzaken & Recht

Verandering voorlopige optie overeenkomst na overlijden en bewindvoerderschap

Ik wil u graag de tekst voorleggen:

het gaat om een voorlopige optie overeenkomst

1. de optieverlener verleent met ingang van +15-6-2015 tot en met +15-12-2015 aan de optiegerechtigde een optierecht, die zulks hierbij aanneemt, inhoudende het recht om het registergoed te kopen voor een koopprijs van: 70% van de marktwaarde te bepalen door een onafhankelijk taxateur.

2. de optiegerechtigde betaald voor onder 1 gemelde periode aan de optieverlener een optievergoeding van één euro (eur 1,00). de optievergoeding is niet rentedragend en hierover is geen omzetbelasting verschuldigd.

3. de optievergoeding zal bij de levering van het registergoed door partijen worden verrekend met de koopprijs.

4. als na ondertekening van deze overeenkomst de optieverlener afziet van ondertekening van de koopovereenkomst, terwijl de optiegerechtigde wel daartoe wenst over te gaan, dan is de optieverlener aan optienemer terugbetaling verschuldigd van alle kosten die optienemer heeft gemaakt in het kader van de tot stand koming van deze overeenkomst. kosten zijn o.a. de kosten voor taxaties, notaris, administratie, bestede tijd.

5. indien onderhavige koopoptie niet is uitgeoefend komt de optie vergoeding toe aan de optieverlener.

6. indien de optiegerechtigde van het haar verleende kooprecht gebruik wenst te maken zal zij daarvan bij aangetekend schrijven aan de optieverlener kennis moeten geven uiterlijk op +twee weken voorafgaand aan de verplichting tot lege oplevering, waarna de optiegerechtigde aan levering en betaling van gemeld registergoed via de notaris zijn medewerking zal verlenen.

7. optiegerechtigde is voornemens het verkochte te doen gebruiken als woonhuis.

8. indien de optie verlener niet uiterlijk op +15-12-2015, overeenkomstig het hiervoor onder 6 bepaalde heeft kennisgegeven het kooprecht uit te oefenen is dit kooprecht van rechtswege vervallen en is optieverlener vrij- zonder verrekening met de optiegerechtigde- het registergoed(geheel of gedeeltelijk) aan derden te vervreemden.

9. indien de optiegerechtigde van het haar bij deze verleende recht van koop gebruik maakt, zal verkoop en levering plaatsvinden onder de bedingen bij optiegerechtigde, zoals in algemene zin verwoord in de aan deze overeenkomst gehechte model koopovereenkomst.

10. het is de optieverlener verboden om, gedurende de tijd waarvoor door haar aan de optiegerechtigde voormeld recht van koop is verleend, het voorgeschreven registergoed geheel of ten dele over te dragen of daarop enig zakelijk (zekerheid- of genots-) recht ten behoeve van derde te vestigen. bovendien zal het gedurende vorenbedoelde tijd de optieverlener verboden zijn met betrekking tot gemeld registergoed een huurovereenkomst aan te gaan of dit geheel of gedeeltelijk te verhuren, te verpachten of anderszins aan derden gebruik te geven.