Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 24-11-2015 20:07:35
Geldzaken & Recht

Verandering voorlopige optie overeenkomst na overlijden en bewindvoerderschap

Beste schramoo7,

ik neem aan dat uw vader en de optiegerechtigde deze overeenkomst hebben ondertekend.

ik ben geen jurist of notaris, maar als ik naar de volgende uitspraak kijk dan bent u wel gebonden aan de optie overeenkomt die uw vader is aangegaan, klik http://bolwegadvocatuur.nl/erfrecht-advocaat-erfgenamen-overeenkomsten/">hier.

uw vader was de optieverlener en de andere partij de optiegerechtigde/optienemer.

bij punt 4 lees ik: "4. als na ondertekening van deze overeenkomst de optieverlener afziet van ondertekening van de koopovereenkomst, terwijl de optiegerechtigde wel daartoe wenst over te gaan, dan is de optieverlener aan optienemer terugbetaling verschuldigd van alle kosten die optienemer heeft gemaakt in het kader van de tot stand koming van deze overeenkomst. kosten zijn o.a. de kosten voor taxaties, notaris, administratie, bestede tijd.".
als ik dat lees dan staat er dat de optieverlener (u als erfgenamen) de keuze heeft om er van af te zien maar dat u dan wel aan de optiegerechtigde alle kosten die hij/zij gemaakt heeft zult moeten voldoen.

ik zou het als ik u was zeker laten toetsen maar mij lijkt dat u met punt 4 de mogelijkheid heeft om er vanaf te zien (gemaakte kosten van optiegerechtigde zult u dan wel moeten voldoen). de overeenkomst bevat overigens wel in de punten 4 en 6/9 een tegenstrijdigheid naar mijn mening maar punt 4 is uiteraard geldig.