Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 24-11-2015 21:05:23
Geldzaken & Recht

Verandering voorlopige optie overeenkomst na overlijden en bewindvoerderschap

Allereerst is/was het natuurlijk al niet slim om zelf te gaan knutselen en af te spreken dat de overdracht tegen 70% van de werkelijke waarde zou plaatsvinden. daarmee hebt u een schenking gedaan aan de koper en zal de koper toch over de normale waarde overdrachtsbelasting moeten betalen.

als bewindvoerder had u overigens een dergelijke optie nimmer mogen verlenen aangezien die niet in het belang van uw vader was. was het toch tot een overdracht gekomen, dan had u zeer waarschijnlijk geen toestemming van de rechter ontvangen.

vervolgens is een optievergoeding van slechts € 1,-- ook erg laag en niet te doen gebruikelijk.

kunt u zomaar onder de optie uit? neen. als erfgenamen hebt u alle rechten en plichten van uw vader opgenomen. dan had u maar een ontbindende voorwaarde moeten opnemen voor het geval uw vader kwam te overlijden.