Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-11-2015 05:23:49
Voeding & Gezondheid

Duizeligheid

Madras schreef op donderdag 19 nov 2015, 18:02: heb nu al zo,n 2 maanden last van duizeligheid,niet continu maar vooral bij het van zitten naar liggen en liggen naar zitten,maar soms ook als ik gewoon zit.de huisarts zegt dat het komt door een combinatie van stress en een nek blessure,en de fysio zegt hetzelfde.moet nu oefeningen doen(snel van zitten naar liggen en vise versa) het gaat een paar dagen redelijk maar er zijn ook dagen bij dat ik er heel veel last van heb.wie heeft ervaring met deze (volgens arts en fysio) positie duizeligheid.

ik ben geen arts en pretendeer dat ook absoluut niet te zijn.
ik denk bij de klachten meteen aan bloeddoorstroming die beperkt is.

los gezien van uw klacht raad ik iedereen aan dagelijks 100 mg aan acetyl-salicyl-zuur te nemen, veel artsen doen dat ook uit voorzorg. het klinkt allemaal eng, maar het is gewoon aspirine, maar dan in een hele lage dosering. koop gewoon aspirine met 500 mg per tablet per dag (bij de drogist, maar dan wel ass acetyl-salicyl-zuur en geen apc of paracethamol) en knip die tabletten in 4 stukjes. 100 mg per dag is beter dan 500 mg per dag.
wat doet het: het schakelt je bloedplaatjes uit. als je een wondje hebt, dan verkleven de bloedplaatjes om het bloeden sneller te stoppen. het probleem: je bloedplaatjes gaan op oudere leeftijd ook in je aderen verkleven en zorgen dan mede voor verstoppingen in je aderen.

nogmaals, dit is geen doktersadvies en zeker geen oplossing voor het probleem van ts, maar wel een goede tip voor een ieder boven de 45 jaar oud.

@ts, uitdrukkelijk: laat je doormeten in het ziekenhuis. een ct-scan geeft meestal wel uitslag, maar niet altijd.