Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 02-12-2015 19:59:15
Computers & Telefonie

Te hoge tele2 factuur voor data verbruik zonder bundel

Beste milenkovic,

natuurlijk heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijk bij het gebruik van de telefoon.
wel is het zo dat tegenwoordig op een account bij de telecomaanbieder allerhande blokkades ingesteld kunnen worden. dat zou ik ook zeker bij de telefoons van uw kinderen doen.

natuurlijk kunnen de telecomproviders veel meer doen dan ze nu al doen.
bij mijn abonnement heb ik bijvoorbeeld de mogelijkheid om in te stellen: internet en data (behalve wifi) in buitenland blokkeren. dat zal dus ook mogelijk zijn voor binnen nederland, alleen die optie is er (nog) niet.
de praktijk is dat er tegenwoordig al veel meer geblokkeerd kan worden dan vroeger. als er geen druk was gezet op de telecomproviders dan was dit nooit gebeurd.

u kunt zelf bepalen welke stappen u onderneemt uit de volgende link, klik https://www.consuwijzer.nl/telecom-post/contracten-voorwaarden/vraag-klacht-aanbieder-telefonie-internet-tv">hier.
u kunt ook uw klacht indienen bij consuwijzer, klik https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer">hier.
hoe meer klachten er komen hoe groter de kans dat er iets mee gaat gebeuren.

wat tele2 rekent per mb buiten de bundel vind ik absurd. men rekent € 1,- per mb binnen nederland terwijl dit binnen de eu (buiten nederland) nog geen kwart hiervan is (€ 0,242), klik https://www.consuwijzer.nl/thema/roaming-mobiel-bellen-en-internetten-het-buitenland">hier.
ook hierover zou u een klacht kunnen indienen.
om te kijken of en hoe de rekening voor u verlaagd kan worden zou ik de € 1,- per mb in nederland en het maximum van € 0,242 in europa (buiten nederland) zeker voor de voeten van tele2 werpen. dit grote verschil is toch totaal niet uit te leggen of te rechtvaardigen door kosten of wat dan ook. de enige verklaring is winst maken, wat een bedrijf uiteraard moet doen maar dan wel op een normale manier.