Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 02-12-2015 20:48:07
Geldzaken & Recht

Boete "overlastregistrtie nederland" bij ziekte alzheimer

Beste nelie100,

het sepot wil nog niet zeggen dat uw moeder onschuldig is. het betekent dat justitie afziet van verdere strafrechtelijke vervolging.
de boete van € 181 heeft niets met 'strafrecht' te maken, maar ligt op het civielrechtelijke vlak
overlastregistratie nederland bv is een bedrijf waar bedrijven zich bij kunnen aansluiten om de boete van € 181,- op te leggen en te innen.
de boete komt er op neer dat uw moeder door de winkelier civielrechtelijk aansprakelijk gesteld is op grond van een onrechtmatige daad. de winkelier claimt de schade die hij door toedoen van het handelen van uw moeder heeft geleden.
gezien de ziekte van alzheimer is 'onrechtmatige daad' van uw 80 jarige moeder wel erg overdreven (dat heeft politie/justitie inmiddels al ingezien).
als ik u was zou ik contact opnemen met de betreffende winkelier, die zal dan bij overlastregistratie nederland aan kunnen geven om de boete in te trekken. ik ga er tenminste vanuit dat de boete voortvloeit uit een melding die de winkelier gedaan heeft.

men men mag uw moeder de boete opleggen. het is maar de vraag of (als er niet betaald wordt, ook niet na het incasso traject) de boete via de rechter bij een civielrechtelijke zaak wel te halen is.