Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
fritsdegraaff - 03-12-2015 13:19:09
Voeding & Gezondheid

Huisarts weigert doorverwijzing specialist

beste mensen,  ik heb vanmorgen toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ben naar mijn eigen huisarts geweest.


ik vroeg, of ik eerst een artsenstudie zou moeten volgen, om zelf een diagnose te stellen. ik zei, dat ik wil weten wat ik heb.


dan weet ik ook of er medicatie bestaat of dat er een behandeling mogelijk is, of zelfs een operatie ( zenuwblokkade) .


ik moest niet zo eisend zijn. hij besteedt onderhand 2 uur per dag aan het maken van verwijsbrieven. hij vindt het helemaal niet nodig, dat ik naar een reumatoloog ga. volgens hem heb ik geen reuma. hij gelooft wel, dat ik pijn heb,maar hij denkt dat het een hele kleine oorzaak heeft, met grote gevolgen. waarom zoekt hij die kleine oorzaak dan niet...enfin ik heb uiteindelijk de verwijsbrief gekregen, maar er werd bijgezegd, dat dit de laatste verwijzing was.


hij zei, dat hij van mijn psychiater een brief had gekregen, dat het met mij geestelijk erg goed gaat..........


so what dacht ik. in ieder geval kon mijn huisarts niet aankomen met het verhaal, dat alles tussen mijn oren zat, want dat is een stokpaaardje.


mijn huisarts kon dat dus niet tegen mij gebruiken.


ik heb maar niet gevraagd, waarom hij zo boos was.


ik heb het idee, dat er iets anders aan de hand moet zijn.


misschien zit hij wel tegen een burn-out aan.


ik heb het niet op de spits gedreven of hem op de kast gejaagd, want ik dacht, dat ik mijn eigen ruiten dan zou ingooien.


mijn doel was de verwijsbrief en die heb ik nu.


nu maar hopen, dat de reumatoloog iets kan vaststellen. als de reumatoloog niets vindt en mij adviseert om naar een neuroloog te gaan, ik verzin het maar even, dan hoef ik op mijn huisarts niet meer te rekenen. de overweging om van huisarts te veranderen speelt wel door mijn hoofd.


hij had gisterenavond zelf al gezegd, dat wanneer ik niet op zou houden, om "zoveel" van hem te eisen, dat ik maar een andere huisarts moest nemen.


nou eerst maar een afspraak maken met de reumatoloog en kijken hoe dat afloopt


ontzettend bedankt voor julie betrokkenheid en hulp.


ik kan er wel wat mee.


hartelijke groeten, frits