Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 11-12-2015 23:10:34
Winkels & Webshops

Internetoplichting

in beginsel is wat u en een verkoper afspreekt op marktplaats een civiele zaak. als u betaald en de andere partij levert niet dan moet u het betaalde terug eisen. u moet dan de andere partij in gebreke stellen een termijn geven waarbinnen het geld terug moet zijn en als  dit niet gebeurt kunt u een incassobureau, deurwaarder of advocaat inschakelen om uw geld terug proberen te krijgen. het zou kunnen dat u daarvoor naar de civiele rechter moet stappen.


de politie is hier verder geen partij in en een aangifte zal geseponeerd worden omdat enkel aan he verplichtingen niet voldoen geen strafbaar feit is.


 


het kan anders worden als de verkopende partij gebruik heeft gemaakt van valse personalia. er kan dan wel sprake zijn van een strafbaar (inderdaad oplichting). als u aangifte hebt gedaan zal de politie, als er capaciteit is om uw zaak in behandeling te nemen, een onderzoek instellen. de politie zal dan proberen achter de identiteit van de verkoper te komen en deze als verdachte horen. is dit gelukt dan zal een officier van justitie beslissen of deze verkoper daadwerkelijk strafrechtelijk vervolgd wordt. doet hij dit dan kunt u in het strafproces zich voegen als slachtoffer en de strafrechter vragen bij een veroordeling voor de oplichting de verkoper op te dragen de 255 euro aan u terug te betalen.


 


het kan echter in beide gevallen lang duren voordat u uw geld weer ziet. een civiel- of strafrechtelijk vonnis is geen garantie dat u uw geld ook echt ooit weer terug ziet.