Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ti
Timtatoe - 14-12-2015 12:05:41
Computers & Telefonie

Doet norton anti-virus zelf schijnaanvallen om klant tot verlengen te bewegen?

dank, eclipse, voor het uitvoerige antwoord. ik heb norton in een winkel gekocht, voor één jaar, men beschikt niet over mijn credtcard-gegevens.


 


en dat is het punt, de overeenkomst loopt deze maand af, en nu pas krijg ik pop-ups - anders nooit! - waarin mij wordt meegedeeld dat ik langs de rand van de afgrond ben gegaan en dat ik er dankzij norton niet in ben gevallen. zoals gezegd, de zogenaamde storing in uitzending gemist kwam heel kunstmatig over en de bedreiging in facebook was onzin en naar ik denk zelfs een leugen.


mijn nortonbescherming werkt nog, maar de toegang tot norton via mijn produkt is nu al 4 dagen geblokkeerd. is het dan te ver doorgedacht dat norton zo wil voorkomen dat men bij de bewijzen kan in de geschiedenis van de ingrepen door norton? zo naïef zouden we toch niet meer moeten zijn na het volkswagenschandaal. het zou mij bijvoorbeeld ook niets verbazen als er software in telefoons zit die na een zekere tijd de telefoon onklaar maakt, zodat de fabrikant een nieuwe aanschaf tegemoet kan zien, enzovoort. 


 


als individu kom je daar in principe niet achter, maar programma's als kassa en radar zouden dit kunnen onderzoeken. dat kan met een oproep aan de kijkers: wie allemaal krijgen er pop-ups te zien over zogenaamde incidenten tegen de tijd dat het einde van de overeenkomst met norton (en andere) in zicht komt?