Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 15-12-2015 15:48:04
Geldzaken & Recht

Perceel kopen

laat het kadaster de exacte perceelgrens aangeven middels piketpaaltjes. dan bestaat er in ieder geval geen twijfel (meer?) over de juiste erfgrens.


als die erfgrens dan precies achter het perceel van de achterburen loopt, was het bouwen van een poort het risico van die achterburen.


zij (!) hebben die gok genomen en dat de (huidige) situatie blijvend was.


 


u valt in dat geval niets te verwijten. de achterbuurman had dat perceel ook kunnen kopen (lijkt mij).


u kunt inderdaad eerst overleggen met die achterburen. gelukkig staat dat overleg nog wel open. vaak worden hier vragen gesteld over soortgelijke problemen, waarbij de ruzie al hoog opgelopen is.


 


geen idee hoe groot dat perceel is en of dat er misschien nog een meter vanaf kan in de lengte voor die achterburen (die dat dan ook moeten kopen).


weer een andere mogelijkheid is, dat u dat hele perceel koopt en bijv. een meter aan hen verhuurt voor een x-bedrag per jaar.


dit laatste dient uiteraard goed vastgelegd te worden.


in ieder geval, succes.