Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snaperniksvan - 16-12-2015 12:12:35
Geldzaken & Recht

Perceel kopen

geachte heer,


laat ik voorop stellen dat het kadaster-register bepalend is inzake het eigendom van elk onroerend goed.


is deze mevrouw, de huidige eigenaresse van het stukje grond volgens het kadaster, destijds zelf de projectontwikkelaar geweest of is onder haar beheer destijds uw woning (en eventuele andere woningen op haar grond) gebouwd?


of heeft zij destijds de grond verkocht aan een ontwikkelaar die uiteindelijk het onroerend goed heeft gebouwd?


in het eerste geval is het duidelijk; dan heeft zij blijkbaar niet goed vermeld dat het omstreden stukje grond bij uw woning hoorde. (vraag haar sowieso een schriftelijke verklaring waarin zij bevestigd dat de grond aan u toebehoord, danwel "om niet" alsnog wordt overgedragen en schakel hierbij een notaris in)


in het tweede geval zou zij de grond hebben overgedragen aan een ander, echter blijkbaar met uitzondering van het bewuste stukje. ook hierbij zou u kunnen verzoeken om de laatstgenoemde verklaring te ondertekenen.


 


het volgende punt is inderdaad een punt.


als uw achterburen al een behoorlijk aantal jaren een vrije achterom hebben, kunt u dat niet meer ongedaan maken. zelfs een rechter zal u daarin gaan teleurstellen mijns inziens.


 


dus gaat het om een redelijk groot stuk grond waarbij u de vrije achterom van uw achterburen moet handhaven maar desondanks de moeite waard is, zou ik u adviseren wat ik in het begin heb geschreven.


gaat het echter juist om dat stukje grond van de vrije achterom, dan zou ik mij alle moeite besparen en liever een goed contact met de achterburen houden want anders loopt het waarschijnlijk toch niet zoals u zou willen.


 


veel succes.


gerard van der meeren.