Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 16-12-2015 17:50:59
Auto & Vervoer

Aanrijding met fietser

Voor de wet kan de fietser niet 100% fout zijn. de automobilist is altijd aansprakelijk voor 50% van de schade bij de fietser en voor de overige 50% niet als hij overmacht van zijn zijde kan aantonen.
een fietser (en voetganger) hebben geen plicht tot het afsluiten van een wa verzekering. de wer bepaalt dat voor  motorvoertuigen wel een wa verzekering moet worden afgesloten. die verzekering geldt voor het voertuig en niet voor de bestuurder! 
als de fietser/voetganger geen wa verzekering hebben moeten ze persoonlijk voor de schade opdraaien en dus uit eigen zak betalen.

betrokkenen bij een verkeersongeval zijn verplicht hun personalia bekend te maken. werkt een van de partijen niet mee, bel de politie.
als de fietser/voerganger aansprakelijkheid niet erkent zal je naar de (civiele) rechter moeten stappen.