Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 17-12-2015 00:58:26
Geldzaken & Recht

Mag je zomaar iemand het huis uitzetten?

Nee, uw ex-schoonouders mogen niet bepalen of u wel of niet in de woning van uw ex mag verblijven. aangezien zij geen bewoners van die betreffende woning zijn hebben zij ook geen zeggenschap over wie er wel en niet mag komen.
uw ex daarentegen heeft wel wat daarover te vinden en zeker als hij de huurder is en staat ingeschreven op het betreffende adres.

van belang in deze is of u ook op het betreffende adres ingeschreven hebt gestaan en hoe lang u in betreffende woning hebt gewoond.

door ergens te wonen bouwt men inderdaad een woonrecht op. dat recht is echter niet absoluut en kan ook eindigen. als de relatie eindigt kan de ene partij de andere partij niet dwingen onderdak te blijven verschaffen.

of iemand bepaalde woonrechten heeft en of iemand wel of niet terecht zomaar buiten de deur is gezet is geen politie zaak noch kan men van de politie verlangen dat deze dwingt dat de ene partij de andere partij weer toelaat. u moet voor dat soort zaken bij de civiele rechter zijn.
in dit soort zaken mag u van de politie niet meer dan een bemiddelings poging verwachten  om u de beschikking te laten verkrijgen over persoonlijke zaken waarover geen discussie is over van wie deze zijn en zou moeten krijgen. over zaken waarover discussie is zult u wederom bij de civiele rechter moeten zijn.

nu u aangeeft geen medehuurder te zijn geweest en er geen sprake is geweest van een formele samenwoning (zoals huwelijk of geregistreerd partnerschap), is de kans dat de rechter u de woning toewijst bijzonder klein.  u had op korte of langere termijn dus zowiezo moeten vertrekken.