Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marjomalie - 17-12-2015 14:28:36
Huishouden & Energie

Misleid door essent, ...gevolg een 5 jarig contract

Dit is inderdaad erg vervelend. ik begrijp uit het verhaal dat u al klant was bij essent en ze u een zogenaamd verlengaanbod hebben gedaan.

in principe zou u tot twee weken na het ontvangen van dit contract probleemloos moeten kunnen ontbinden, net zoals dat kan bij het aangaan van een nieuw energiecontract, zie http://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/juridische-hulp/koop-via-internet-telefoon-huis/koop-op-afstand-vanaf-13-juni-2014/" target="_blank">14 dagen bedenktijd

verder is het zo dat u met het 5 jaars contract van essent waarschijnlijk enkele honderden euro's per jaar meer zult betalen ten opzichte van het goedkoopste 1 jaars contract. als u gaat http://www.energieleveranciers.nl/energie-vergelijken" target="_blank">energie vergelijken kunt u zelfs een nieuw (veel goedkoper) contract afsluiten bij een andere maatschappij.

de leverancier zal dan een boete in rekening brengen voor contractbreuk, voor een contract van 5 jaar zal dat voor stroom en gas uitkomen op € 250,-. u kunt deze factuur vervolgens weigeren te betalen aangezien u het contract niet accepteert.

in het ergste geval betaalt u € 250,- als u het contract niet ontbonden krijgt. dit verdiend u meer dan terug met het goedkope 1 jaar contract tov van het veel te dure 5 jaars contract van essent. in tegenstelling tot wat andere reageerders zeggen zitten er wel degelijk erg grote verschillen tussen energiecontracten. verder is het niet zo dat iedere klant van bijvoorbeeld essent hetzelfde contract heeft. elke leverancier heeft tientallen verschillende contracten die ze op verschillende manieren aan klanten aanbieden. verlengaanbiedingen aan de telefoon zijn nooit goedkoop. in de regel zijn de aanbiedingen op vergelijkingssites de scherpste in de markt.