Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

il
iljaha - 17-12-2015 17:17:13
Geldzaken & Recht

Perceel kopen

dit is nou typisch waarom je voor onroerendgoed-transacties een specialist nodig hebt, een makelaar.


de achterburen kunnen een grondtransactie van u met een derde niet tegenhouden, tenzij zij die poort hebben gemaakt uitkomend op eigen grond of via een erfdienstbaarheid geregeld hebben, het zogenaamde recht van overpad. het kan zijn dat het grondperceel gedeeltelijk verkocht is en dat de splitsing in percelen nog niet heeft plaatsgevonden. dan is makkelijk je te vergissen in de eigendomssituatie: er moet dan goed gekeken worden of de eigenaresse voor 1/1e deel eigenaar is.


een stuk grond behoort nooit tot een straat: een stuk grond heeft namelijk geen adres. een kadastraal perceel kan in gebruik zijn bij gebruikers van een perceel dat aan een bepaalde straat ligt. het verblijfsobject op de grond, dat heeft een adres. als deze grond bv op de hoek van 2 straten ligt, maakt de eventuele toekomstige bebouwing uit aan welke straat het verblijfsobject geadresseerd wordt.
kortom: terug naar zin in: huur een vakvrouw of -man in. mijn aanvullend advies is: zoek een oudere makelaar met een berg ervaring, en eentje met een goede naam. en voor vervolgstappen: zoek een notaris die ervaring heeft met kadastrale splitsingen (want als je er eentje treft zonder ervaring: nou, dan kun je vreemde verhalen voorgeschoteld krijgen). echt, in dit geval is goedkoop, duurkoop. veel succes.