Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 21-12-2015 14:20:56
Geldzaken & Recht

Derving huurgenot

Ik begrijp uit de vraag van ts dat zij verwacht dat de verhuurder ervoor zorgt dat er geen onaangename luchtjes in de gang te ruiken zijn. vind ik wel terecht, zeker als er een flinke huur betaald moet worden. rooklucht kan m.i. alleen waarneembaar zijn als er ook sprake is van tabaksrook, hetgeen voor astmalijders zeker hinder kan opleveren. waar die vandaan komt, evenals de etensluchtjes, is nog niet duidelijk. wel duidelijk is, dat er iets mankeert aan de luchtverversing. zolang dat niet kenbaar is gemaakt aan de verhuurder kan deze ook geen actie ondernemen.
vragen om restitutie van huur zal waarschijnlijk niet direct gehonoreerd worden, al kan je natuurlijk altijd eisen dat het euvel zeer snel verholpen wordt en zo niet, dan alsnog aankondigen minder huur te gaan betalen.