Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ru
Rudolf89 - 21-12-2015 21:27:38
Auto & Vervoer

Ruitenwisservloeistof verplicht bij onderhoud?

Ik ben naar de garage geweest. ze deden er heel moeilijk over. eerst vertelden ze dat het in de pakket zit en dat ze het moeten bijvullen omdat er getest moet worden op werking. het kon helemaal niet. ik zei toen dat het reservoir tot de nok vol zit en ik het zelf wil bijvullen. toen zeiden ze het flesje erbij te geven want het is verplicht onderdeel. ik zei dat ik er niets aan heb want thuis heb ik zat. vervolgens kwamen ze met de grap om het flesje achter te houden maar dat ik er toch voor moet betalen. ben ik niet mee akkoord gegaan. toen keken ze in hun systeem en tot mijn verbazing heb ik gezien dat je elk onderdeel aan en uit kunt zetten. dat scheelt weer een paar euros. daarna probeerden ze nog brandstofreiniger en motorreiniging aan te smeren wat ik ook niet wou. ook gaven ze het advies om de distrubitie riem en de waterpomp vervangen terwijl deze vorig jaar al was gedaan.

zelf gebruik ik ruitenvloeistof heel weinig incombinatie met rain x is mijn ruit altijd schoon. ook al rij ik jaarlijks ongeveer 15000km. bij vogelpoep op ruit maak ik dit zelf handmatig schoon.

uit eindelijk hebben ze een kleine beurt met apk en een stadlicht lampje vervangen, welke overigens prima deed maar hier kon ik niet over onderhandelen ivm apk was het volgens hun noodzakelijk. het laatste is ook gewoon geldklopperij want deze deed het toen ik de auto daar achter liet.

de auto is na het inleveren van de sleutel 2 uren later pas gestart met onderhoud en 5 uren later kreeg ik pas de sleutels. iedereen die na mij kwam was al klaar en ik zat nog steeds te wachten. een ervaring rijker. nooit meer bij deze dealer. ik kreeg het advies van iemand om volgende x naar een vakgarage te gaan.