Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 22-12-2015 11:02:26
Garantie & Verzekeringen

Zorgverzekering

......met een overheidsverzekeringĀ zou het solidariteitsbeginsel geloofwaardig zijn.indien mijn voorstel kan worden verwezenlijkt betaalt iedereen voor een verzekering die hij of zij noodzakelijk vindt. eigen keuze, eigen verantwoordelijkheid.......


heel toevallig ben ik ook iemand die een groot voorstander is van 'eigen verantwoordelijkheid'. maar ik weet ook dat mensen die met een minimaal inkomen moeten rond komen, zich dan gaan onderverzekeren. noodzakelijke zorg mag, terecht, niet geweigerd worden, gevolg: torenhoge schulden voor degene die onderverzekerd was. en uiteindelijk zullen die schulden dan weer door de maatschappij betaald gaan worden via het traject van de schuldhulpverlening.

het basispakket is de voorbije jaren al aardig uitgekleed. zo zaten tot enkele jaren geleden bijv. een rollator en een sta-op-stoel in het basispakket. dat die 2 zaken er uit zijn gehaald, was naar mijn mening volkomen terecht. een jongere koopt een fiets of een nieuw bankstel, een oudere een rollator of een sta-op-stoel.

anti-conceptie (de pil) is zo goedkoop dat dit volledig t.l.v. het eigen risico komt. sterilisatie zit niet in het basispakket. kraamzorg e.d. is minimaal en vaak sluiten mensen daarnaast dan nog een aanvullende verzekering af.

ivf behandelingen zouden van mij ook uit de basisverzekering mogen worden gehaald en ondergebracht kunnen worden in een aanvullend pakket. veel vrouwen wachten steeds langer met het krijgen van kinderen, het gevolg daarvan is dat als zij op hun 37e beginnen, al heel snel met ivf behandelingen wordt begonnen omdat de tijd dringt. in die gevallen denk ik ook, ja hallo, het is je eigen keuze geweest om tot je 37e/38e te wachten. via een aanvullende verzekering moeten deze behandelingen dan wel vergoed worden.

als het basispakket niet wordt vastgesteld door de overheid, dan is het niet meer mogelijk om iedereen voor zo'n 100,- p.m. te verzekeren. als 60+er zou jij dan waarschijnlijk 200-300 p.m. moeten gaan betalen en een jongere 50,- p.m. tenslotte krijgen ouderen gemiddeld genomen meer gezondheidsklachten dan jongeren. en wat gebeurd er als 60+ 300 p.m. moet gaan betalen? wordt er hier weer geklaagd over discriminatie! bovendien een oudere met een aow'tje kan dat bedrag helemaal niet missen.

dus, ondanks dat er van mij ook nog wel enkele zaken verschoven mogen worden van basis naar aanvullend, blijf ik van mening dat het moet blijven zoals het is.