Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janf43 - 25-12-2015 00:11:37
Huishouden & Energie

Waarom zijn de 65 + altijd de klos ., we hebben steeds minder te besteden,

Ik zie veel reacties, helaas niet allemaal even deskundig. nu even de werkelijkheid. ik heb een redelijk pensioen, maar dat is al 8 jaar niet meer aangepast, terwijl de loonstijging in de sector zo'n 9 à 10 % is geweest. indexering is niet toegepast. de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekeringswet, die ik als gepensioneerde zelf betaal, is de afgelopen 5 jaar met 50% gestegen. de wet uniformering loonbegrip, leverde wat onverwachte resultaten op. uiteraard ten nadele van gepensioneerden. de politiek en staatssecretaris zouden daar nog eens naar kijken. dat zullen ze ongetwijfeld hebben gedaan, maar er is op geen enkele manier compensatie geweest. al met al is mijn netto inkomen met meer dan €120 per maand afgenomen.  tel daar de inflatie van de afgelopen jaren eens bij op, dan raakt de rek er toch uit.

en verder, ik heb altijd de aow van de generatie van mijn ouders en grootouders betaald. zo is het nu eenmaal geregeld in nederland. werkte wel in het begin 45-48 uur per week, ook op zaterdag. had minder vakantiedagen, dan de huidige generatie en moest altijd zelf mijn broek ophouden, huursubsidie, zorgtoeslag, kinderopvang?? wat is dat eigenlijk. 

nee, ik klaag niet, laat alleen de realiteit zien.