Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 25-12-2015 15:22:56
Huishouden & Energie

Waarom zijn de 65 + altijd de klos ., we hebben steeds minder te besteden,

0

@tenormin

is wel waar dat het zo voelt, maar of het daadwerkelijk zo is: weet het (nog) niet: wel is mijn zorgtoeslag deze maand ineens gedaald van €78,00 naar €38,00, dus best wel geld. aan de andere kant: moest altijd terugbetalen bij de belasting: dus als dat niet meer gaat gebeuren: misschien is het inkomen dan hetzelfde.


blijkbaar is uw toetsingsinkomen voor de zorgtoeslag altijd onjuist opgegeven, waardoor u jaarlijks zorgtoeslag moest terugbetalen. jammer dat de belastingdienst daar niet naar kijkt als zij uw aangifte doen. in 2015 kreeg men bij een inkomen van ca. € 19.000 ca. € 78 zorgtoeslag per maand. als uw inkomen ongewijzigd zou blijven, had u voor 2016 € 83 per maand moeten gaan krijgen.

nu u maar € 38 per maand gaat krijgen, rekenen zij met een toetsingsinkomen van ca. € 23.750.


rapporteertoon reacties (0)