Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mienkereltie
mienkereltie - 26-12-2015 23:48:09
Huishouden & Energie

Waarom zijn de 65 + altijd de klos ., we hebben steeds minder te besteden,

Ik begon in de vijftiger jaren te werken als net 14 jarige, drees kwam met de aow op de proppen. ons werd verteld dat de eerste 65 jarigen met pensioen gingen, er was nog geen pot beschikbaar, wij als werkenden het geld op moesten brengen. maar, wij deden voor de ouderen en als wij dan de 65 haalden zouden de werkenden en jongeren dat voor ons doen. niets is minder waar. de jongeren klagen dat wij nu aan het pot verteren zijn, en zij dus later minder krijgen, wij hadden een periode, dat wanneer je 40 jaar bij je werkgever in dienst was, dan ging je met pensioen als de veertig jaar vol was. nu niet meer, sterker, mensen die in de jaren 60 begonnen met werken, mogen nu de vijftig jaren vol maken van deze regering. ze hebben natuurlijk makkelijk praten. wij werkten voor hun toen ze nog studeerden, de subsidies e.d. brachten wij wel op. als deze mensen nu 40 jaar werken, zijn zo rondom de 70 en gaan met.................pensioen. er zijn er tussen die de veertig jaar niet vol krijgen. in 1996 haalde de staat 30 miljard gulden, ( 13, 6 miljard euro) uit de abp kas, om de vut uitkering te kunnen betalen. bij imtech en philips hebben de werkgevers geld uit de pensioen pot gehaald. wie zijn de dupe? juist, de aowers. gekort in de crisis omdat de fondsen de 105% niet konden halen, als aow er nogmaals betalen voor je pensioen. twee keer dus, en wie profiteerden? in wezen dezelfde groepering die nu ook profiteren. in 2014 werd er 500 miljoen verdeeld onder de ambtenaren die al een riant salaris hadden. en nu? alle werkenden gaan er op vooruit met de koopkracht, kan oplopen tot enkele honderden per maand. de aowers gaan er weer op achteruit. ze krijgen € 10 per maand verhoging, maar de belasting voor hun wordt verhoogd, ziekenfond is duurder geworden en de gemeenten mogen belasting verhogen als hun dat beter uitkomt. nou, dat dat komt hun beter uit, want de gemeenten, op vijf na, zijn allemaal een bank van lening geworden voor sportverenigingen, woningbouwverenigingen, en clubjes die vallen onder diversen.
dus tel uit je verlies. wij hebben drie of vier jaar geleden ook € 10 euro verhoging gehad, maar de belasting werd verhoogd en.....ik ging er € 80  per maand op achteruit. en daarvoor heb je ruim vijftig jaar gewerkt in weken van 6 dagen werken, en later  in ploegendienst de 24 uurs economie! eigen risico ziektekosten. sinds 2007 met 150% gestegen. we begonnen met € 150 per persoon en dat zou altijd zo bliven! nee dus.
van € 220 naar €350, naar € 375, naar € 385.