Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frans56 - 09-01-2016 12:54:28
Geldzaken & Recht

Bijstandsuitkering - ik heb mijn auto naar de sloop gebracht, en daarna meteen een andere auto gekocht, maar nu wil de bijstand mij korten op de uitkering omdat het sloopgeld als winst word gezien. mag dit?

Veel mensen beseffen niet dat bijstaand een vangnet is, geen hangmat.  dit betekend dat ieder inkomen, waar dan ook vandaan gekort word op uw uitkering.  dus ook "inkomen" uit verkoop van spullen op bv: marktplaats, etc... ik ken persoonlijk mensen die  e 10,-  werden gekort omdat ze dit bedrag gewonnen hadden met het automatisch meespelen met de staatsloterij. deze persoon had ook de grootste moeite om de gemeente ervan te overtuigen dat de geen auto en of rijbewijs had, de gemeente dacht van wel.  de reden: haar zoon had haar ergens naar toe gebracht met zijn auto en zij had zijn benzine betaald met haar pinpas.  dit is zeer terecht omdat bijstand gezamelijk word opgebracht door de rest van de nederlanders.