Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 09-01-2016 13:07:16
Geldzaken & Recht

Bijstandsuitkering - ik heb mijn auto naar de sloop gebracht, en daarna meteen een andere auto gekocht, maar nu wil de bijstand mij korten op de uitkering omdat het sloopgeld als winst word gezien. mag dit?

Bah, wat een misselijke reactie van uw gemeente. een eenmalige verkoop die u eigenlijk meteen investeert in een nieuwe aankoop van een auto. ik geloof nooit dat dit standhoudt bij een rechter. zodra u een beschikking krijgt dat u wordt gekort moet u daar tegen in bezwaar gaan, waarbij u verzoekt om eenmalige vrijlating van de inkomsten. ga naar het juridisch loket of een andere gratis wetswinkel in uw buurt, misschien sociale raadslieden en vraag om hulp bij het schrijven van het bezwaar. het bedrag is helaas te klein voor een gesubsidieerde advocaat. daarom durven ze wel, vermoed ik. wordt het bezwaar afgewezen, dan kunt u daarna naar een bestuursrechter, dat hoeft niet met een advocaat, maar mag u ook zelf doen. het kost u dan wel 46 euro aan griffierecht, het is van belang om in uw beroepschrift meteen ook het griffierecht te eisen, samen met de 150 euro.
misschien eerst nog een keer bellen om te zeggen dat u het juridische traject gaat volgen. zou weer een hoop gemeenschapsgeld uitsparen als de gemeente zich nog bijtijds bedenkt.

wat u misschien ook nog kunt doen is bijzondere bijstand aanvragen voor de extra kosten voor de auto. het is immers een noodzakelijke uitgave om uw kind te helpen. het geld komt dan uit een ander potje. maar of ze ermee akkoord gaan, sinds de gemeentes een groot deel van de zorg moeten bekostgen en ook nog een grote stroom asielzoekers moet herbergen, zal iedere cent 10 keer moeten worden omgedraaid.
vraag me af over welke gemeente dit gaat.

ik heb nog even gekeken welke inkomsten meegerekend worden als echt inkomen, maar ik kan daar niet eenmalige verkoop uit halen. er zal echter wel een grens aan zitten.

klik http://www.judex.nl/rechtsgebied/uitkeringen_%26_sociale_zekerheid/bijstandswet/artikelen/839/andere-inkomsten-in-combinatie-met-een-bijstandsuitkering.htm" target="_blank">hier