Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Tr
Truusje1234 - 09-01-2016 18:04:32
Geldzaken & Recht

Bijstandsuitkering - ik heb mijn auto naar de sloop gebracht, en daarna meteen een andere auto gekocht, maar nu wil de bijstand mij korten op de uitkering omdat het sloopgeld als winst word gezien. mag dit?

Ik ben net begonnen met het typen van een zakelijke feite brief naar de bezwaarcommisie van het college van burgemeesters en wethouders. ik heb op internet al wel duidelijke omschrijvingen gevonden waarin aan word gegeven hoe je een vraag zo zakelijk & feitelijk mogelijk op papier kunt zetten voor het goed formulieren van je bezwaar. ik zal hier maandag ook wel even over bellen met het juridisch loket, waar ik deze brief ook voor kan dragen.

omdat ik nog niet goed op de hoogte was rondom regels in de bijstand met betrekking tot korten etc. wou ik deze vraag toch even bij jullie neerleggen. de website van onze gemeente gaf daar niet heel veel duidelijkheid in. als ik jullie reacties zo lees ben ik er in ieder geval wel van overtuigd dat dit niet volledig de bedoeling hoort te zijn dat ze mij hier op gaan korten. wellicht is het ook even een optie om deze vraag bij een andere medewerker van de sociale dienst binnen te gemeente neer te leggen, zonder dat ik vooraf ga uitleggen wat mij is mede gedeelt. als deze persoon aangeeft dat ik hier niet op gekort mag worden, kan ik ze tegenover elkaar gaan zetten.

helaas is mij al vorig jaar ook al opgevallen dat niet iedereen binnen onze gemeente de regels goed kent. destijds ging dat over een uitkering op basis van dakloosheid. ik heb 3 contactpersonen gehad binnen de gemeente, en 3 personen stuurden me een andere kant op. de eerste gaf aan dat ik dit via werkplein kon aanvragen. bij werkplein kreeg ik te horen dat ik het bij de gemeente aan moest vragen, vervolgens kwam er een tweede persoon bij de gemeente die aangaf dat de gemeente mijn situatie moest beschrijven in mijn dossier, zodat de naast gelegen grotere gemeente naast ons dit zou kunnen verwerken. en de derde persoon gaf aan dat dit helemaal niet meer bestond.

uiteindelijk is hier nog steeds geen duidelijkheid over gekomen, en ligt er voor het feit dat ik 8 maand geen inkomen heb gehad ook al stapel papieren van het juridisch loket bij de gemeente.