Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 09-01-2016 18:27:48
Geldzaken & Recht

Bijstandsuitkering - ik heb mijn auto naar de sloop gebracht, en daarna meteen een andere auto gekocht, maar nu wil de bijstand mij korten op de uitkering omdat het sloopgeld als winst word gezien. mag dit?

Is er geen sprake van een misverstand? wellicht hebt u de opbrengst van uw oude auto op het inlichtenformulier onder 'overige inkomsten' vermeld. terwijl u eigenlijk alleen had hoeven melden dat u auto 1 niet meer hebt en nu eigenaar bent van auto 2 (waarvan u ook de marktwaarde moet opgeven). hebt u per ongeluk ook nog die € 150 opgegeven als inkomen, dan start een automatisch traject waarbij dat inkomen verrekend wordt met uw uitkering. de gemeente toetst dat niet vooraf. maar pas achteraf als u aangeeft dat u het er niet mee eens bent. ik raad u aan om maandag eerst even met de gemeente te bellen, grote kans dat het dan alsnog rechtgezet wordt.