Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 14-01-2016 00:03:20
Geldzaken & Recht

Aftrekpost voor bijbaan krantenwijk

gelukkig dat er naast de foute antwoorden en onzinnige reacties bij de laatste antwoorden nog een aantal goede antwoorden zitten.
@reflecs wijst op de informatie van de telegraaf / regina de valk. in dit artikel is duidelijk te lezen dat bij row - overige inkomsten de kosten van vervoer in aftrek mogen worden genomen: € 0,19 per km. ongeacht of er per fiets, auto of ander vervoermiddel is gereisd. in de jaarlijkse bijscholing voor organisaties die ik volg is er dan de standaardgrap: geldt voor een step ook de vaste kilometerprijs van €0,19? antwoord: ja.
@tijger1 geeft eveneens de goede informatie. met 1 kanttekening: als er tot € 6400 of minder inkomen row is, moet er wel degelijk belasting worden betaald. geen inkomstenbelasting, maar er volgt wel een aanslag zorgverzekeringswet: 4,85% van de row. bij € 1000 inkomen volgt er dus een aanslag van € 48. bedragen t/m € 45 worden op nihil gesteld.

de belastingdienst heeft de volgende informatie bij row:
kosten van privévervoermiddelen
u mag een vast bedrag van € 0,19 per zakelijk gereden kilometer aftrekken. het maakt daarbij niet uit welk vervoermiddel u gebruikt.

in het ib-programma moet hier aangevinkt worden; resultaat uit overig werk (row) anders gezegd: overige inkomsten.
de inkomsten worden vermeld daarna is er een vakje waarin de onkosten mogen worden vermeld. 10% tot 20% kosten van de inkomsten wordt vrijwel altijd door de belastingdienst geaccepteerd.