Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ekiem
ekiem - 16-01-2016 19:20:15
Geldzaken & Recht

Verlof en ziekteverzuim supermarkt.

Mijn ervaring is het volgende :  het is normaal om jezelf vóór 8 uur ziek te melden. dit in verband met je vervanging.

dat je gebeld wordt is redelijk, maar zeker niet 2 x per dag. afhankelijk van wat je mankeert ( bij langdurige ziekte ) 1 x per week . je baas is nl verplicht ( i.v.m  de wet poortwachter ) om zich van jouw ziekzijn op de hoogte te houden. maar ja, wat let je om zelf het inniatief te nemen en hem op de hoogte te houden van "de stand van zaken ".  

dat je van je teamleider met je klachten naar de huisarts moet, tja dat kan hij niet voor je bepalen, dat is je eigen verantwoordelijkheid. maar dat je je recept moet fotograferen en deze moet mailen, dat kan natuurlijk niet. en dit kan hij je ook niet verplichten. 

je andere vraag over het doorgeven van je vacantie :  daar kan ik inkomen omdat zij met hun planning bezig zijn en willen weten hoe de eventuele vervanging moet worden ingevuld. begrijpelijk dat je dit rot vindt maar uit ervaring weet ik dat het meestal een hele puzzel is voor een ieder om de boel rond te krijgen. zat hier zelf ook altijd mee en vond het waardeloos. in december al plannen moeten maken voor de zomervakantie terwijl je daar eigenlijk helemaal nog niet voor in de stemming bent. daarbij, het ligt zover in het verschiet. je zult, als je weg wilt op jouw voorkeur datum, gewoon goed moeten plannen en dit op tijd moeten doorgeven. anders zal dit voor jouw, door je baas, worden in geroosterd. je dagen ben je niet kwijt ,alleen krijg je ze dan alsnog op een ander tijdstip. 
verplaats je eens in je baas, stel dat iedereen zomaar op zijn eigen uur en tijd vakantie neemt. dit kan gewoon niet omdat het rooster technisch niet werkt en voor de continuiteit van het werk niet goed is. gewoon op tijd doorgeven en je bent van een hoop gezeur af.

ekiem