Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 23-01-2016 13:32:58
Geldzaken & Recht

Hoe kom ik van het contract van molenaar af

De wet is veranderd per 14 juni 2014. het is niet meer zo dat als er op initiatief van de koper een verkoper thuis komt, dat er geen sprake is van colportage. dat was daarvoor wel zo, maar nu niet meer. of liever gezegd, de hele colportagewet geldt niet meer, die is vervangen voor de wet verkoop buiten de verkoopruimte. het begrip colportage heeft wettelijk gezien geen bestaansrecht meer en is geschrapt uit het wetboek. het artikel waar chris naar verwijst (verstopt in een reactie naar carola) is een oud artikel, waarbij er nog een bedenktijd van 8 dagen gold en de colportagewet nog in de wet stond.

het is het enige waar nog naar wordt gekeken is waar de overeenkomst wordt afgesloten en of die ruimte de normale verkoopruimte van de verkoper is, is dat niet het geval en buiten de normale verkoopruimte, dan geldt er een bedenkttijd van 14 dagen. zijn die 14 dagen bedenktijd niet vermeld in de overeenkomst, dan geldt een bedenktijd van maximaal een jaar, zoals carola.83 al eerder heeft aangegeven.

het zou anders zijn als de overeenkomst bijv. in de winkel zou zijn aangegaan en daarna komt de verkoper bij de klant thuis om nog verdere zaken te bespreken.