Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 28-01-2016 10:00:31
Auto & Vervoer

Vat ruwe olieprijs: brandstofprijs is verhoogd.

'vroeger' had je 'vraag & beantwoord' en 'discussies' gescheiden. dit is nu onder één noemer bij elkaar gebracht.
dus je hoeft nu hier niet alleen vragen te stellen. je mag ook best een discussie hier beginnen zoals nu door @1953.

met marktleider (...) s. wordt shell bedoeld. het is altijd al zo geweest dat dat de prijsstijgingen van de brandstof vooraf gaan aan de prijsstijging van de olie op de wereldmarkt. daar tegenover staat ook dat de prijsdalingen van de brandstofprijzen pas later komen nadat de olieprijs op de wereldmarkt gezakt is.

in duitsland kan men de plaatselijke brandstofprijzen gewoon op internet (per uur) volgen. klik daarvoor * https://www.adac.de/infotestrat/tanken-kraftstoffe-und-antrieb/kraftstoffpreise/" target="_blank">hier * en vul een plaatsnaam in.
vul de plaatsnamen wel in de duitse taal in. bijv. keulen is köln of koeln, munchen is münchen of muenchen, berlijn is berlin enz.

als men dat doet zullen velen schrikken van het grote verschil met nederland. en dan is er ook nog een groot verschil in het tijdstip van tanken.
smorgens en rond de drukte op de wegen is de benzine daar duurder dan bijv. savonds rond 20.00 uur.
op dit moment (rond 10.00 uur smorgens) kost bijv. de e10 (waar demeeste moderne auto's op kunnen rijden i.p.v. de nederlandse euro95) € 1,23 p/l net over de grens. verder landinwaarts, bijv. berlijn zelfs rond de € 1,15 p/l.

het gevolg is dat velen die in de buurt van de duitse (of belgische) grens wonen, uiteraard in duitsland (of in belgië) gaan tanken. daarbij zijn vele (soorten) boodschappen ook nog eens goedkoper dan in nederland......