Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eclipse
eclipse - 29-01-2016 16:19:43
Computers & Telefonie

Windows 10

aanvullend op bovenstaand

welkom bij de microsoft community! een wddm-stuurprogramma (volluit windows display driver model) is een stuurprogramma voor de videokaart, gemaakt volgens het drivermodel van windows vista en later. op jouw computer zal hoogstwaarschijnlijk nog een xddm-stuurprogramma (xp display driver model) geïnstalleerd staan, dat niet meer wordt ondersteund in windows 8. het ligt er een beetje aan wat voor video-adapter er in het systeem zit, of hier nog nieuwere stuurprogramma's voor te vinden zijn.


 


overigens is het ook niet helemaal een ramp wanneer er geen nieuwere voor zijn. in dat geval wordt gewoon het algemene videostuurprogramma van windows gebruikt. dit ontbeert allerlei extra functionaliteit die in de gespecialiseerde stuurprogramma's verwerkt zit, maar aangezien je blijkbaar nooit je drivers hebt geüdpatet lijkt het me sterk dat je die zult missen.


 


je kunt achterhalen wat voor videoadapter je gebruikt door naar start -> uitvoeren te gaan, daar dxdiag te typen en openter te drukken. als je ons vertelt wat er in het tabblad beeldscherm staat, kunnen we je wellicht helpen zoeken naar een stuurprogramma.