Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jant90 - 25-02-2016 20:55:22
Garantie & Verzekeringen

Beperkte vergoeding (en dus veel eigen kosten) bij waterschade aan laminaatvloer door woningbouw

Er staat niks op papier over de overname. dat is gewoon mondeling zo afgesproken en dat is in mijn ervaring ook de gewone gang van zaken in dergelijke situaties (je stelt toch ook geen contract op als je via marktplaats iets koopt/verkoopt?), zelfs als particulieren onderhands een auto verkoopt (tot in ieder geval een paar duizend euro) leg je van de hoogte van de transactie niks vast? ik vind het dan ook raar dat u verwacht dat alles zo strak op papier vastgelegd zou worden. hoe dan ook, áls ik de overname van de inboedel op papier had vastgelegd dan had ik dat echt niet langer bewaard dan een paar weken, een dergelijk papier is na de overdracht totaal nutteloos geworden wat mij betreft. en die overname was trouwens één koop voor meer inboedel dan alleen de vloer dus dan had je nog steeds geen prijskaartje aan de vloer kunnen hangen, ook zou ik het heel vreemd vinden als de verzekeraar dat als uitgangspunt zou hanteren bij een eventuele uitkering.

het lijkt er dus op dat er 2 vloeren moeten komen, wil ik geen financieel verlies lijden. een andere vloer in de hal kunnen ze vast wel keurig wegwerken maar dan krijg ik dus ook in de woonkamer een paar vierkante meter andere vloer. hier baal ik wel van en ik zie het dus ook echt niet als "er beter van worden" als de hele vloer vervangen zou worden op kosten van de aansprakelijke. maar dat komt misschien door mijn persoonlijke situatie, als ik hier bijv. nog 10 jaar zou wonen dan zou ik die vloer volledig af kunnen schrijven en dan is het ook te begrijpen dat ik daar ook aan mee betaal. in mijn geval verwacht ik echter slechts 2, hooguit 3 jaar hier te blijven wonen, dat zou dus betekenen dat ik die hele nieuwe vloer in een véél te korte tijd af moet schrijven. de vloer kun je immers niet meenemen naar een nieuw huis, zoals dat met een auto wel kan, dan is vergoeding op basis van dagwaarde veel beter te begrijpen. tevens is het bij een auto mogelijk een tweedehands auto te kopen, dus met de uitgekeerde dagwaarde kun je een precies dezelfde auto terug kopen, bij een vloer is immers niet mogelijk en word ik verplicht tot het kopen van een nieuw product (hoewel ik best genoegen zou nemen met een tweedehands vloer van dezelfde staat).

uitgaande van een uitkering op basis van de dagwaarde (wat voor de vloer dus niet zoveel zal zijn), hoe zit het dan met de kosten van het verwijderen van de oude vloer en het leggen van de nieuwe vloer, laten we dat de herstelkosten noemen, worden deze herstelkosten wel volledig vergoed?