Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

besseldekker
besseldekker - 26-02-2016 15:28:50
Vakantie & Reizen

Prijsverschil reis tui

Als het inderdaad uw vraag is of u recht heeft op prijsverlaging, dan is het antwoord inderdaad: nee. u bent een overeenkomst aangegaan.

er zijn talloze parallelllen denkbaar: uw aandelen dalen in waarde; u ziet dat een aangekocht artikel elders goedkoper is; uw winkel gaat in opheffing en ruimt de voorraad tegen hoge kortingen op; bij het scheiden van de markt vraagt de bloemenman opeens veel lagere prijzen dan 's ochtends. enzovoort. dit geeft geen recht op korting achteraf. maar de suggestie van theohst om om coulance te vragen, is natuurlijk het overwegen waard.

overigens is uw punt heel verklaarbaar, en het is zéker niet typisch nederlands. de beslistheorie heeft het dan over "loss aversion" — ik weet geen gebruikelijke vertaling, maar het is ongeveer "verliesafkeer". je denkt dat je erbij ingeschoten bent, en het ligt blijkbaar in de menselijke natuur dat zogenaamde "verlies" zwaarder te laten wegen dan een eventueel voordeel in het omgekeerde geval. aan dat gevoel ontkomen we dus niet zomaar. wel als we bedenken dat we de aankoop de moeite waard vonden, toen we die aankoop deden. kortom: geniet van uw vakantie!