Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 04-03-2016 02:58:33
Geldzaken & Recht

Aftrekbare zorgkosten 2015

@tenormin:
alle uitspraken in uw reactie behoren tot de categorie 'mist' niet meer doen dus.
en dat in principe alle antwoorden te vinden zijn door te googelen, tja, dat wisten we al. 

de vraag naar de aftrekbaarheid van het gebit is niet heel eenvoudig. een prothese wordt 1 keer per jaar voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. maar als het eigen risico nog niet 'vol' is wordt de vergoeding verrekend met het eigen risico. en krijg je de rekening van de zorgverzekeraar gepresenteerd. dit eigen risico is zoals bekend niet aftrekbaar.

de eigen bijdrage is wel aftrekbaar. tot voor kort stond het kunstgebit als aftrekbare post genoemd bij; aftrekbare hulpmiddelen op de belastingsite. een heel rijtje van aftrekbare hulpmiddelen is nog steeds vermeld, maar de prothese is eruit gehaald.
hierbij kan een rol spelen dat de eigen bijdrage van 25% niet meer aftrekbaar is bij het gehoorapparaat - informatie die expliciet vermeld is op de belastingsite. de reden van de niet aftrekbaarheid van de eigen bijdrage gehoorapparaat is dat bij wet is aangenomen dat de zorgverzekeraar slechts 75% van het gehoorapparaat (evenals het kunstgebit) mag vergoeden vanuit de basisverzekering. wat er vanuit een eventuele aanvullende verzekering vergoed wordt wordt bepaald door de zorgverzekeraar.