Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 04-03-2016 16:12:02
Geldzaken & Recht

Minimumjeugdloon en verantwoordelijkheid

Het is redelijk voor haar om meer loon te krijgen. echter is de werkgever tot niks verplicht tenzij dit in de cao staat. zeker in een branche als deze waar het momenteel niet zo goed gaat zal de werkgever zelf niet snel met een salarisverhoging komen. dit onder het mom van: voor haar 10 anderen. ze zal hier dus zelf om moeten vragen.
 
ze zal dus haar manager moeten overtuigen dat ze meer werk doet dan haar collega's met hetzelfde salaris. en dat ze wel degelijk meer geld waard is.
 
ze kan als wrik middelen het volgende voorbereiden:
-verglijkbare vacatures vinden met een hoger salaris. (om t ebewijzen dat haar huidige salaris niet markt conform is)
-de cao er op naslaan om te zien bewijzen dat werk doet dat in een hogere salaris schaal hoort te vallen. (als haar cao zo ingedeeld is)
-gewoon heel simpel opsommen waarom ze beter is en meer geld zou moeten verdienen vergeleken met collega's.
-uitleggen in welke opzichten ze nu meer werk doet dan voorheen en daarom ook een hoger salaris zou moeten krijgen.
 
maar nogmaals, in deze branche (en de meeste banen waar geen opleiding voor nodig is) is er meestal zeer weinig rek qua salaris. zeker voor mensen die in/na de crisis zijn aangenomen.